Για το καλό σας
Καρποί

Φυτικά Προσανατολισμένη Διατροφή

Τι είναι;

Η φυτικά προσανατολισμένη διατροφή (Plant-Oriented Nutrition) χαρακτηρίζεται από την υψηλή πρόσληψη φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης, οσπρίων, ξηρών καρπών και σπόρων, υποστηρίζοντας πλήρως την αρχή της μεσογειακής διατροφής που έχει αναγνωριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO το 2010.

Πώς επιδρά στο σώμα;

Η διατροφή αυτή χαρίζει αυξημένο προσδόκιμο ζωής, αφού παρουσιάζει χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, πολλών τύπων καρκίνου, σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ, υπέρτασης, παχυσαρκίας, οστεοπόρωσης αλλά και άλλων παθήσεων που απορρέουν από τον δυτικό τρόπο ζωής.

Ξηροί Καρποί και Σπόροι.
Όχι απλή τροφή... Superfoods

Τι θα πει Superfood;

Θα πει ότι δεν είναι μια απλή τροφή αλλά προσφέρει απλόχερα στον οργανισμό υγεία και ευεξία! Βασικά χαρακτηριστικά των καρπών είναι:

  • Η κατάταξή τους ως Superfoods των διαβητικών από την Αμερικάνικη Ένωση Διαβητολογίας.
  • Η περιεκτικότητά τους σε υγιεινές φυτικές πρωτεΐνες, που τους καθιστούν μια μοναδική επιλογή για αντικατάσταση του κρέατος στη διατροφή.
  • Η αποδεδειγμένη ευεργετική τους επίδραση στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και στα λιπίδια του αίματος.
  • Το πλήθος απαραίτητων αμινοξέων και αργινίνης που περιέχουν.
    Οι ξηροί καρποί είναι μια από τις σπουδαιότερες πηγές στο αμινοξύ αργινίνη, που θεωρείται ότι συμβάλλει στη διατήρηση της χαλαρότητας των αρτηριών, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας τον χρόνο επούλωσης των πληγών.
  • Η κατάρριψη του μύθου: «Οι ξηροί καρποί παχαίνουν».
    Σύμφωνα με τους εθνικούς διατροφικούς οδηγούς για ενήλικους «η συχνή κατανάλωση Ξηρών Καρπών είναι απίθανο να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά αντίθετα μπορεί να συνεισφέρει στην απώλεια σωματικού βάρους».